Snitel cu ciuperci cu smantana
4 snitele de porc (fiecare a cate 120 g)
sare, piper
aprx. 2 linguri de faina
1 legatura de ceapa verde
400 g ciuperci
ulei pentru prajit
200 ml zeama de zarzavat
100 g smantana
Pasul 1:
Se prepara snitelele si se tavalesc prin faina.
Pasul 2:
Ceapa verde se spala si se curata.Partea alba se toaca fin, iar partea verde se taie in inele.Ciupercile se spala si se taie,dupa marime in jumatati sau in 4.
Pasul 3:
Se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei, snitelele se prajesc la foc mare, pe fiecare parte, timp de 2 minute.Se scot din tigaie.
Pasul 4:
Se mai adauga ceva ulei in tigaie si se baga ceapa la inabusit, pana devine sticloasa.Se adauga ciupercile si se prajesc 3 minute la foc puternic.Se condimenteza cu sare si piper, se toarna zeama si se lasa la fiert alte 5 minute.
Pasul 5:
Se adauga smantana si se condimenteza sosul cu sare si piper. Snitelul se pune la incins in sos si se serveste cu ceapa verde deasupra.
Varianta inlocuitoare: incercati snitelele cu ardei: in loc de ciuperci se folosesc 2 ardei rosii sau se condimenteza cu boia.
Autor: Editura Mladinska - Mancare si Savoare
Articolul anterior Snitel pane Articolul următor Nasi goreng cu omleta