Snitel de pui in crusta de cartofi
4 felii de piept de pui (a 150 g fiecare)
1 kg de cartofi
1 catel de usturoi
1 galbenus
nucsoara
4 linguri ulei
750 g conopida
10 g unt sau margarina
sare, piper
Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, se sareaza si se pipereaza, apoi se lasa la frigider 20 de minute sa se fragezeasca. Cartofii (cruzi) spalati si curatati se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu usturoi zdrobit, galbenus, sare, piper si nucsoara rasa. Se invelesc feliile de carne intr-un strat de cartofi si se prajesc in uleiul bine incins, la foc potrivit, cca 20 de minute, intorcandu-se pe ambele parti. Intre timp, se fierbe conopida in apa cu sare, se scurge, se desface in buchetele care se rumenesc usor in unt sau margarina. Se servesc langa snitelele cu crusta de cartofi.
E bines a stii
Crusta reuseste bine daca nu se storc cartofii rasi, pentru ca amidonul leaga cartofii. E bines a se foloseasca cartofi care nu se sfarma la fiert.