Snitel imperial
3 bucati piept de pui;
100 g smochine;
100 g cascaval;
50 g alune de padure;
3 oua;
100 g faina;
150 g pesmet;
300 ml ulei;
sare, piper si alte condimente.
Pieptul de pui se curata de pielite, se spala si se taie in doua, astfel incat din fiecare bucata sa iasa doua portii.
Bucatile obtinute se cresteaza cu un cutit bine ascutit, pentru ca ulterior sa poata fi umplute.
Se presara carnea cu sare si piper (condimente). Smochinele se taie in cubulete si se amesteca bine cu cascavalul dat pe razatoarea mare, se adauga alunele pisate si un ou. Se omogenizeaza bine si cu acest amestec se umple fiecare bucata de piept de pui, apoi se prinde pe margini cu scobitori. Se trece pieptul de pui prin faina, apoi prin ou batut si in final prin pesmet. Se prajesc snitelele in uleiul bine incins, la foc potrivit, iar cand acestea sunt bine rumenite, pe ambele parti, se scot pe servetele absorbante. Snitelele se servesc calde, iar ca garnitura se recomanda un sote de legume.
Articolul anterior Friptura de porc la cuptor cu garnitura de mere Articolul următor Tort diplomat