Snitel italian
4 snitele de porc (fiecare aprox.120 g)
4 linguri pesto (la borcan)
4 dovlecei mici
1/2 legatura busuioc
1 conserva bucati rosii (800 g)
50 g smanatana
sare, piper
150 g mozzarella
ulei pentru forma
Pasul 1:
Cuptorul se preincalzeste la 200 grade.
Snitelele se spala se tamponeza pentru a le usca. Se unge subtire cu pesto pe ambele parti.
Pasul 2:
Dovleceii verzi se spala, se curata si pe o razatoare de bucatarie, se razuiesc pe forma mare.Se spala busuiocul se scutura de apa si se toaca frunzele marunt.
Pasul 3:
O forma de aproximativ 2 l continut, se unge subtire cu ulei.Snitelele se pun in forma.Rosiile din conserva se amesteca apoi cu smanatana, dovleceii razuiti, cuburile de rosii si busuiocul.Se condimenteaza cu sare si piper.Se toarna uniform pe snitele.
Pasul 4:
Mozzarella se taie in felii subtiri si se pune pe snitele.Se coace in cuptorul fierbinte (mijloc) timp de aprox. 20 minute.
Participa si copiii: lasati-i sa unga snitelele, sa razuiasca dovlecelul si sa toace busuiocul cu cutitul de tocat-le va face placere!
Autor: Editura Mladinska - Mancare si Savoare