Snitel pane
4 snitele de porc (fiecare a cate 120 g)
sare, piper
aprox 2 linguri de faina
10 linguri de pesmet
2 oua
ulei pentru prajire
2 lamai
Pasul 1:
Snitelele se spala cu apa rece si se usuca prin tamponare, se bat, se sareaza, se pipereaza.
Pasul 2:
Faina si pesmetul se pun pe farfurii plate.Oualele se sparg intr-o farfurie adanca si se bat usor cu o furculita.Snitelele se introduc mai intai prin faina, se scutura putin, apoi, se introduc iar in ou.La final se introduc in pesmet apasand bine de tot pesmetul pe snitel.
Pasul 3:
Uleiul se incinge bine intr-o tigaie mare, snitelele se prajesc bine pe ambele parti, circa 8-10 minute, pana devin aurii.Se lasa la scurs pe servetele de bucatarie si se servesc cu lamaie, taiata felii sau sferturi.Snitelele nu se acopera nici la prajire si nici dupa, atat timp cat sunt calde pentru a nu se desprinde invelisul pane.
Varianta inlocuitoare: se pot folosi si snitele de vitel, de pui sau curcan, timpul de prajire micsoreaza un pic.In loc de pesmet se pot folosi si seminte de susan, nuci sau alune macinate in bucati mari sau fulgi de porumb zdrobiti.Se recomanda prajirea la foc mai mic, caci invelisul pane se poate arde foarte usor!
Varianta:
Minisnitelele au succes mare la micii gurmanzi: inaite de prajire, snitelele se taie in bucati mai mici.
Varianta imbunatatita:
Pentru snitele de parmezan, amestecati cu pesmetul 3 linguri de parmezan, proaspat razuit.
Se poate prepara pentru mai multi: de cele mai multe ori, cand faceti pane ramane ou, faina si pesmet.Totul se amesteca si se face un aluat, eventual se mai "intinde" cu un pic de lapte.Se prajesc, se sareza si se pipereza - precum clatitele, se prajesc scurt in tigaie.
Autor: Editura Mladinska - Mancare si Savoare
Articolul anterior Snitel italian Articolul următor Snitel cu ciuperci cu smantana