Timp: 50
Porţii: 6
Ingrediente:
200 de grame de nuci pisate
2 oua mari
200 grame parmezan
6 felii muschi de porc
Sare si piper, cate o lingurita
Mod de preparare:
Se inlatura grasimea si apoi se bate carnea. Se amesteca nucile maruntite cu parmezanul. Carnea se tavaleste prin ouale batatute si apoi prin amestecul de parmezan si nuci. Se aseaza intr-o tigaie si se acopera cu o folie de staniol. Se coc la temperatura de 200 grade 35 de minute, dupa care se indeparteaza folia si se mai lasa la foc moderat inca 10 minute. In caz ca nu stiati, nucile sunt fructe oleaginoase deosebit de nutritive si vitalizante, foarte indicate in perioada rece a anului. La 100 g ele contin 15 g de proteine, 60 g de lipide, 15 g de glucide si 2,4 g celuloza. Sint bogate in minerale ca sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc si iod. Contin vitaminele C, B1, B2, B5, vitamina PP si caroten. Au valoarea calorica 630 la 100 g.
Articolul anterior
Linte batuta cu ou - 490 cal
Articolul următor
Pui in sos de portocale - 400 cal