Snitele de porc cu piure de cartofi
800 g carne macra (muschi, cotlet, pulpa)
2 oua
100 g faina
100 g pesmet
100 ml ulei
sare, piper
Pentru garniture
600 g cartofi
50 g unt
50 ml lapte
sare
Se spala carnea, se scot oasele, se curata pielitele si se taie in felii mai groase. Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se lasa sa stea la rece timp de o ora. Intre timp, intr-un castron, se bat ouale ca pentru omleta, se adauga 2 linguri de faina, putina sare si 2-3 linguri de apa obtinandu-se un aluat ca pentru clatite, putin mai gros. Pe o farfurie intinsa, se pune faina ramasa, iar pe o alta farfurie, se pune pesmetul. Se trec feliile de carne prin faina, apoi prin aluatul de clatite si, in final, se trec prin pesmet, dupa care se pun la prajit in ulei incins, rumenindu-se pe ambele parti. Separat, se curata cartofii de coaja, se spala, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare. Dupa ce sunt fierti, se scurg de zeama, se trec prin presa de piureu, se amesteca cu unt, sare si putin lapte. Piureul obtinut se serveste cald alaturi de snitele.
E bine sa stii
Snitelele vor fi mult mai fragede si gustoase daca dupa ce au fost batute cu ciocanul sunt unse cu putin mustar pe ambele parti inainte de a fi condimentate si puse la rece.