Snitele in aluat (nefermentat)
120 g faina
3 oua
150 ml lapte smantanit
4 snitele de porc ( fiecare aprox. 120 g)
sare, piper
faina pentru tavalit
ulei sau untura de unt pentru prajit
felii de lamaie pentru decorare
Pasul 1:
Pentru aluat se amesteca faina, ouale si laptele intr-un aluat de consistenta mai groasa.Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa stea 10 min.
Pasul 2:
Snitelele se spala cu apa rece se usuca prin tamponare se bat , se sareaa si se pipereaza.Snitelele se dau prin faina se scutura, apoi prin ou.
Pasul 3:
Untura de aprox. 1 cm grosime, se incinge bine intr-o tigaie.Se trec snitelele prin aluat si se rumenesc in untura fierbinte.Se lasa la scurs pe servetele de hartie si se servesc imediat, cu felii de lamaie. Se serveste impreuna cu: piure de cartofi si salata de rosii.
Varianta inlocuitoare: aluatul se potriveste si la pasare, file tare de peste inele de calamar si legume precum bucatele de conopida, felii de dovlecel verde sau telina si felii de ardei.
Varianta imbunatatita:
Pentru adulti, laptele se poate inlocui in aluat cu vin alb sau bere.
Autor: Editura Mladinska - Mancare si Savoare
Articolul anterior Nasi goreng cu omleta Articolul următor Friptura frageda cu sos italienesc pesto