Timp: 40
Porţii: 4
Ingrediente:
500 grame cartofi, taiati cubulete
60 grame margarina vegetala, dietetica
2 linguri coaja de lamaie rasa
30 grame faina integrala
250 mililitri lapte degresat
4 lingurite de mirodenii proaspete
O lingurita sare si una de piper
Un ardei rosu, taiat marunt
Un ou mare, batut
600 grame somon file
250 grame spanac
Mod de preparare:
Se fierb cartofii timp de 15-20 de minute pana devin moi. Intre timp se pregateste toppingul: se topeste margarina intr-o tigaie apoi se adauga faina. Se ia de pe foc si se toarna 200 mililitri lapte, treptat. Se aseaza din nou pe foc si se fierbe la foc incet pana ce amestecul incepe se se ingroase si devine moale. Se amesteca bine in tot acest timp. Separat, intr-o tigaie de teflon se prajeste pestele pe o parte si pe cealalta pana devine auriu.Se aseaza pe un platou si se toarna sosul deasupra.Separat se fierbe sapanacul. Se scurg cartofii si se amesteca cu restul de margarina, lapte si coaja de lamaie. Se servesc impreuna cu pestele si cu spanacul. Carnea de somon este bogata in Omega 3 - acid eicosapentenoic (EPA) si acid docosahexenoic (DHA). Aceste grasimi ajuta la reducerea aritmiei, a hipertensiunii si a cheagurilor de sange (cauza care duce la atacuri de cord). De asemenea, au rol in scaderea grasimilor din sange.
Articolul anterior
Salata de rosii si avocado - 350 cal
Articolul următor
Pui cu alune si parmezan - 500 cal