Somon umplut cu trufe
600 g fileuri de somon
200 g peste oceanic
1 chifla
1 lingura de unt
1 ceapa rosie
40 g ciuperci
150 g trufe albe
6 galbenusuri
sos brun
vin rosu
patrunjel, busuioc
sare, piper
Somonul se taie felii de 1 cm grosime si se intinde pe un platou. Pestele oceanic se toaca marunt si se amesteca cu chifla inmuiata in apa sau lapte si stoarsa bine. Se adauga ceapa tocata marunt, ciupercile si trufele taiate cubulete, untul, patrunjelul, busuiocul, cele 6 galbenusuri, sare si piper, dupa gust si se amesteca totul. Cu amestecul obtinut se umplu fileurile de somon, se ruleaza, se impacheteaza in folie de aluminiu si se pun la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Dupa ce se scot de la cuptor, se lasa la racit 15 minute si apoi se taie felii. Se servesc cu sos brun amestecat cu vin rosu si cu cartofi fierti ori legume sotate.
Articolul anterior Ton in sos de ardei Articolul următor Crap cu legume la cuptor