Sorbet de pepene verde (76 calorii/portie)
1.5 kg. de pepene verde copt
400 g fructe rosii la alegere (coacaze, fragi, afine, etc.)
1 lingura cu suc de lamaie
40 g fructoza
6 crengute de rozmarin
1. Triati fructele rosii, spalati-le pe cele care trebuie si puneti-le deoparte.
2. Puneti 6 cupe in frigider pentru a fi foarte reci.
3. Curatati pepenele de coaja si taiati pulpa cuburi, scotand toti samburii. Puneti cuburile de pepene in bolul mixerului impreuna cu sucul de lamaie si fructoza si mixati timp de 2-3 minute, pana obtineti un piure fin.
4, Turnati preparatul intr-un vas intr-un vas pe care-l tineti in congelator 2 ore.
5. Cand amestecul s-a inchegat, puneti-l in cupe zdrobindu-l cu o furculita. Folositi fructe rosii ca garnitura si ornati cu crengute de rozmarin.
Retete oferite de Grupul Editorial Rao - "Bucatarie sanatoasa si gustoasa"