Sos bolognez pentru carne
60 g unt
4 linguri bacon taiat cubulete
1 ceapa mica,1 morcov mic, 1 ramura cu frunze de telina, toate taiate fin
250 g carne de vita taiata cubulete
125 g carne de porc slaba, taiata cubulete
250 ml vin rosu sec
400 ml supa de vita
1 lingura bulion de rosii
400 g rosii proaspete, curatate de pielite, taiate bucati sau rosii din conserva
sare si piper negru macinat
Se calesc timp de 10 minute, in unt, baconul, ceapa, morcovul si telina. Se adauga apoi carnea de vita, cea de porc si se lasa sa fiarba impreuna 5 minute. Se toarna treptat jumatate din cantitatea de vin si de supa si se lasa sa fiarba inca 10-15 minute pana cand scade. Se adauga bulionul de rosii, sarea, piperul si se lasa sa fiarba in continuare, incorporand treptat restul de vin si de supa.
Articolul anterior Sos de ierburi aromatice Articolul următor Sos rosu cald