Sos napolitan de carne
1 kg carne slaba de vita
4 linguri de slanina taiata cubulete
4 linguri ulei de masline extravirgin
2 cepe tocate marunt
2 morcovi fierti, taiati marunt
1 ramura de telina
250 ml de vin rosu sec
4oo ml pulpa de rosii (conserva)
sare
Se pune carnea de vita, slanina si uleiul intr-o cratita mare, la foc potrivit. Se incorporeaza ceapa, morcovul si telina si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba pana cand legumele devin translucide. Se adauga vinul si se continua fiertul pana scade. Se condimenteaza cu sare si se lasa sa mai fiarba acoperit cu capac inca 30 de minute, la foc mic. Se adauga rosiile si se lasa sa mai fiarba pana scade bine. Se scoate deoparte carnea de vita, se taie felii si se serveste cu sosul preparat si cu paste.
Articolul anterior Sos tartar Articolul următor Sos de fructe si mustar