Profesia de parinte social este recunoscuta si inregistrata in Clasificarea Ocupatiilor din Romania (COR). Cunostintele necesare pentru a profesa in acest domeniu sunt insusite de catre persoanele selectate in cadrul programului de formare "Scoala Mamei". La finalul acestui program, ale carui costuri sunt suportate de catre SOS Satele Copiilor, candidatele pot prelua responsabilitatea unei familii SOS.
A fi mama sociala este mai mult decat o profesie. Inseamna altruism, empatie si motivatie puternica de a te dedica pe termen lung, cu rabdare si atentie, cresterii si educarii copiilor din casele SOS. Este puterea de a sprijini un copil care stie prea putin ce inseamna familie, dragoste si vise. Este determinarea de a oferi o sansa, de a reda speranta si zambetul unui copil care a invatat prea devreme ce inseamna suferinta.
Posibilitatea de a avea alaturi o mama "de profesie", o persoana care are calitati deosebite si care a urmat o pregatire de specialitate, este sansa copiilor aflati in dificultate sa aiba un viitor.
"Foarte multe femei se sperie. Cred ca aici sunt singure. Trebuie sa stie ca, de fapt, langa noi mai sunt si alti oameni, oameni bine pregatiti care ne ajuta. Incepand cu managerul de caz, directorul de Sat, precum si tante, psiholog, pedagog. Noi suntem o echipa.", a spus Angela Chirca, mama sociala in cadrul SOS Satele Copiilor Bucuresti.
Pentru a intra in procesul de selectie, persoanele interesate trebuie sa trimita o scrisoare de motivatie care sa raspunda la intrebarea: "De ce doresti sa fii mama sociala?" si un CV la adresa: Str. Natatiei, nr. 66 B, sector 1, Bucuresti sau la adresa de e-mail: [email protected]. De asemenea, pentru a afla mai multe informatii pot suna la numarul de telefon: 021 668 00 88 sau pot accesa blogul dedicat campaniei: www.fiimamasociala.blogspot.com.
Foto: Mama Angela si copiii