Sote de miel
600 g carne de miel
300 ml supa concentrata de vita sau legume
1 ceapa
4 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
500 g castraveti
1 ardei gras verde
2 rosii
1 cutie cu porumb
menta
coriandru
sare, piper
Intr-o cratita, se rumeneste, in putin ulei, ceapa si un catel de usturoi tocate marunt. Se adauga carnea de miel, taiata bucatele si restul de usturoi, necuratat de coaja, dar bine spalat. Cand carnea incepe sa se rumeneasca, se adauga sare, dupa gust, supa concentrata de vita sau de legume, se acopera si se lasa sa fiarba, la foc mic 45 de minute. Se spala legumele, se taie felii sau rondele, dupa caz, si se adauga peste carne, impreuna cu porumbul, coriandrul, frunzele de menta, sare si piper, dupa gust. Se lasa sa mai fiarba inca 15 minute, la foc mic, sau la cuptor. Inainte de a fi servit, se scot cei trei catei de usturoi fierti in coaja. Se serveste imediat.
E bine sa stii
Castravetii pot fi inlocuiti cu dovlecei. Pentru aspectul preparatului se recomanda folosirea rosiilor cherry, care se oparesc si se curata de pielita inainte de a fi adaugate in mancare.