Spaghete spaniole
2 cepe
2 buc usturoi
2 buc ardei rosu
4 linguri ulei
400 g carne tocata de vita
1 lingurita scortisoara
2 lingurite boia iuite
1 lingurita chimen
100 g migdale tocate
80 g stafide
2 cutii rsoii pelati
100 ml sherry sau vin alb
2 linguri patrunjel tocat
Sare
Piper
Taie marunt ceapa si usturoiul.
Curata ardeii si taie-i patratele.
Incinge uleiul, prajeste carnea tocata, la foc iute, pe toate partile.
Adauga ceapa, usturoiul si ardeii si mai prajeste-i 2 minute.
Condimenteaza cu scortisoara, boia, chimion, sare si piper.
Adauga migdalele si stafidele, apoi sherry sau vin alb si rosiile tocate marunt.
Mai fierbe acoperit inca 5 minute la foc moderat.
Apoi adauga patrunjelul verde tocat.
Pastele scurge-le de apa si serveste-le impreuna cu sosul.
Sunt foarte bune si fara migdale si stafide.
Autor: Jakob Hausmann