Sparanghel cu sunca
300 g sparanghel
250 g salata verde
4 felii de sunca
4 oua
4 felii de paine
40 g unt
1 lingura otet
4 linguri ulei de masline
sare, piper
Sparanghelul, curatat si bine spalat, se taie in bucati de 4-5 cm, care se fierb in apa sarata timp de 5 min. Se scot cu ajutorul unei spumiere si se clatesc cu apa rece, apoi se scurg bine. Foile de salata se spala, se scurg de apa si se rup in bucati mari. Separat, se prepara un sos vinegreta, amestecand ulei, otet, sare si piper pana se omogenizeaza. Se scoate coaja feliilor de paine, iar fiecare miez se imparte in patru triunghiuri si se rumenesc usor intr-o tigaie cu unt incins. Ouale fierte moi se curata de coaja, avand grija sa nu se sparga. Se repartizeaza apoi in patru farfurii, salata, sparanghelul, sunca taiata fasii, painea prajita si cate un ou. Se stropesc cu sosul vinegret si se servesc.
E bine sa stii
Se poate folosi si sparanghel conservat. Ouale se pot fierbe tari si se servesc taiate felii.