Iată care sunt cele mai prost înțelese sfaturi de frumusețe și de ce ar trebui să îţi reevaluezi ritualul zilnic de beauty.
1. Evitarea fondului de ten
De fapt și de drept, fondul de ten potrivit nu cauzează îmbătrânirea ci studiile au arătat exact contrariul, cele care folosesc acest produs arată mai tinere. Ideea este că fondul de ten potrivit și pudra protejează pielea de poluare, praf și vânt. În plus, ingredientele dintr-un produs de calitate previn îmbătrânirea pielii, deoarece conțin antioxidanți, vitamina C și E, alături de alte uleiuri nutritive. Desigur, acestea nu ar trebui folosite în exces, iar pielea trebuie lăsată să respire din când în când și seara trebuie efectuată o demachiere riguroasă înainte de culcare.
2. Evitarea cremei de noapte
Când te pregătești să te duci la culcare, procesul de recuperare al pielii este cel mai puternic, deci după ce te demachezi dă-te și cu o cremă de noapte. Aceasta nu-ți va înfunda porii ci va hrăni pielea în profunzime și în același timp o va lăsa să respire.
3. Produsele cu alcool usucă pielea
Bineînțeles că alcoolul usucă pielea, dar este greu de imaginat producția produselor cosmetie fără acest ingredient. Acesta este folosit adesea ca dizolvant, agent de hrănire, antioxidant sau emulsie. De cele mai multe ori, vei vedea pe eticheta produselor denumirile de stearyl alcohol, menit să hidrateze și catifeleze, propylene glycol pentru hidratare, cetyl alcohol folosit ca agent de îngroșare, SD-40 alcohol dizolvă uleiurile și tocopherol care este un antioxidant, dar în aceste tipuri de alcool nu este nimic periculos.
4. Credința că celulita depinde de cât de multă apă bei
Recomandările de a bea mai multă sau mai puțină apă pentru a scăpa de celulită sunt generice, dar excesul de apă sau deficitul nu sunt cauze ale celulitei. Celulele adipoase sunt compuse din doar 10% apă, deci cantitatea de fluide influențează prea puțin aspectul cojii de portocală. Pe de altă parte însă, un stil de viață sănătos este întotdeauna o idee bună.
5. Manichura frecventă face rău unghiilor
Oja întărește de fapt unghiile doar că prima dată trebuie să aplici un strat de bază care conține vitamine și abia apoi oja în sine. Nu există riscul ca unghiile să nu poată respira, deoarece keratina primește toți nutrienții necesari din sânge.
6. Dacă părul este spălat cu apă rece devine mai strălucitor
Apa rece nu-ți va face părul mai frumos ci va îngusta vasele de sânge care duc la firele de păr și acestea nu vor mai primi toți nutrienții necesari. Ceea ce face într-adevăr bine este un balsam bun. Tot ceea ce trebuie să faci este să te speli în mod normal cu șampon, apoi să aplici balsamul și să-l lași să acționeze câteva minute.
7. Aceleași cosmetice folosite timp îndelungat sunt dăunătoare
Unii oameni consideră că trebuie să înlocuiască recipientele de cosmetice imediat după ce s-au golit, dar nici un fel de șampon, cremă sau deodorant nu cauzează dependență, altfel ar intra în regimul drogurilor. Starea pielii, a părului și a unghiilor depinde de mulți factori, printre care vârsta, alimentația și hormonii. Dacă un produs nu mai este la fel de eficient, înseamnă doar că organismul tău s-a modificat și are nevoie de alt gen de produs, deci de noi cosmetice.
8. Razele UV nu dăunează părului
Dimpotrivă, razele UV scad eficiența keratinei și după mai mult timp la soare, părul se usucă și se rupe. Pentru a-l proteja poți folosi spray-uri speciale, produse de coafat și balsam cu filtru UV. Este important să ții minte că șampoanele și balsamurile obișnuite nu vor avea același efect, întrucât au doar scopul de a curăța.
9. Îngustarea porilor cu seruri speciale
Din păcate, nu există niciun produs care să-ți îngusteze porii, dimensiunea acestora depinde de materialul genetic al fiecăruia. Folosirea cosmeticelor va avea efect doar pe termen scurt, în momentul în care porii devin mai puțin vizibili fiind acoperiți de keratină, transpirație și bacterii. Penru a-i acoperi cu adevărat ai nevoie de un fond de ten de calitate, aplicat peste un primer bun.
10. Toate produsele naturale sunt hipoalergenice
În cele mai multe cazuri, un singur ingredient este suficient pentru a produce reacții alergice și nu contează dacă produsul este sau nu natural. Deci Înainte de a lua un produs nou, mai bine îl testezi, de preferat printr-o mostră care să-ți permită mai mult de o aplicare, ca să vezi exact dacă ești alergică la ceva din compoziția lui. În acest fel diminuezi riscul de a cumpăra produse nefolositoare și scumpe.
Specialiştii au identificat cele mai frecvente greşeli de înfrumuseţare
Multe femei cheltuie foarte mulți bani pe produse menite să micşoreze porii, evită să folosească produse pe bază de alcool și lasă unghiile să respire între două manichiuri, dar nu știu de fapt care este adevărul din spatele acestor trucuri.