Cât durează procesul de punere a genelor?
Corina Turcuman: O ședință poate dura între o oră și jumătate și trei ore. Depinde de experiența specialistului care aplică genele și de lucrarea care se execută: fir cu fir, 2D, 3D, efectul Hollywood. La fir cu fir avem o genuta aplicată pe fiecare geană a clientei, la 2D și 3D avem 2 genute și respectiv 3 genute, la efectul Hollywood, care se mai numește și volum rusesc, avem o combinație de la 4D la 7D cu genute foarte subțiri. Așadar, în funcție ce lucrarea efectuată și experiența persoanei care aplică genele, procesul poate dura de la maxim 1 oră și jumătate până la 3-4 ore.
La cât timp se face întreținerea?
Corina Turcuman: Se recomandă o vizită pentru întreținere la 4 săptămâni, maxim 5. Trebuie să se țină cont și de genele naturale ale fiecăruia, de structura și de ritmul lor de creștere. Acestea se regenerează în continuu și diferă de la o persoană la alta. Ciclul de viață al unei gene trece printr-un proces alcătuit din 3 etape : aceasta crește până la anumită lungime, după care cade și apoi crește imediat alta.
Ce costuri implică?
Corina Turcuman: Costurile practicate de fiecare salon sunt calculate în funcție de mai mulți factori. Cei mai importanți sunt efectul aplicat (fir cu fir, 2D, 3D, etc), produsele utilizate cât și calitatea acestora, dar și experiența specialistului în domeniu.
Extensiile de gene au nevoie de o atenție specială? Cum trebuie îngrijite?
Corina Turcuman: Restricții sunt doar primele 24 ore după procedură, și anume interdicție de a merge la solar, bazin și saună. Este important ca genele să nu intre în contact cu apa. După care, pe parcursul lunii, demachierea se face cu apă micelara, în niciun caz cu lapte demachiant sau demachiant bifazic. Recomand de asemenea ca genele să fie spălate cu un jet foarte lejer de apă, indiferent de cât de bine le demachiem, deoarece acestea cresc în rânduri și este nevoie de acest jet ușor de apă pentru a elimina praful ce se poate aduna între fire, la rădăcină.
Ne putem farda și demachia așa cum o facem de obicei chiar și după ce ne punem extensii de gene?
Corina Turcuman: Bineînțeles că da, putem folosi cosmetică decorativă obișnuită (farduri, tuș, eyeliner, etc), dar trebuie să acordăm o atenție deosebită demachierii. Aceasta trebuie făcută corect, și repet : doar cu apă micelara. În ceea ce privește mascara, genele deja arată ca rimelate, deci nu necesită aplicarea vreunui produs. Dar când se răresc, după 3-4 săptămâni, sau dacă avem vreun eveniment deosebit și dorim un aspect mai dramatic, se poate folosi un rimel; atenție însă, acesta trebuie să fie simplu, nicidecum waterproof.
La ce riscuri ne expunem atunci când alegem să ne înfrumusețăm privirea cu extensiile de gene?
Corina Turcuman: Riscuri chiar nu sunt, dar mare atenție la tehnicienii fără experiență, care nu aplică corect genele sau care folosesc produse de calitate îndoielnică. Riscuri ar putea apărea atunci când se folosesc extensii neadaptate fiecărui tip de gene naturale, de exemplu extensii foarte groase sau foarte lungi. Este important să se țină cont de lungimea și grosimea genelor naturale, pentru că extensiile aplicate incorect sau neadecvat pot periclita firele naturale care pot ceda sub greutatea celor aplicate.
Din ce sunt făcute extensiile de gene?
Corina Turcuman: Aici este vorba de o chimie întreagă, dar pe foarte scurt putem rezuma compoziția acestora la rezultatul final, și anume fibre sintetice cu monofilament hipoalergenic. Circulă pe piața de specialitate și gene din păr natural, dar nu arată atât de bine precum am fi tentați să credem, deoarece nu au curbură corectă, iar vârfurile nu sunt tăiate estetic, au mai degrabă un aspect ce ne duce cu gândul la un fir tocit. Sunt, pe deasupra și foarte scumpe. Noi folosim extensiile sintetice care nu doar că au grosimea, lungimea și structura genelor naturale, dar și reacționează la fel la stimuli externi, de exemplu se lipesc ca și genele adevărate la contactul cu apa. De asemenea, este mai mare probabilitatea ca organismul să respingă ca pe un corp străin extensiile din păr de animal (nurcă, mai exact). Materialele necesare pentru aplicarea extensiilor de gene fac parte însă dintr-o industrie în continuă dezvoltare și calitatea produselor folosite crește într-un ritm impresionant.
Lipiciul folosit este recomandat și pentru alergici?
Corina Turcuman: Pe piață există o gamă destul de largă de lipiciuri. Țin să menționez că produsele folosite în procesul de aplicare a genelor sunt toate antialergice, inclusiv lipiciurile. Iar pentru persoanele care doresc să excludă orice risc, putem face un test cu 24-48 ore înainte. Aplicăm astfel câteva extensii și așteptăm să vedem dacă există reacții adverse.
Le putem da jos singure dacă ne plictisim?
Corina Turcuman: Lipiciul folosit la fixarea genelor este destul de puternic și nu se lasă „infrant" cu ușurință. Rezistența este necesară pentru a putea garanta calitatea și durata lucrării. Există o soluție însă care înmoaie această substanță utilizată la aplicarea extensiilor, soluție ce permite o înlăturare fără risc de rupere sau casare a genelor naturale. Și desigur, această operațiune trebuie făcută de un tehnician abilitat.
Material realizat cu sprijinul specialistului Corina Turcuman, Studio-Salon Karina Lashmaker.