Concluziile si rezultatele primei etape a proiectului au fost prezentate in cadrul unui atelier demonstrativ, cu public, in care copiii au fost pusi in situatia de a se exprima liber pe scena, sub lumina reflectoarelor.
"Dupa numai 11 ateliere, copiii au demonstrat un spirit de observatie extraordinar si o foarte buna putere de concentrare. Si-au exersat procesele de memorare, de asociere logica, iar inventivitatea le-a fost stimulata constant. Dar mai ales, marele lor castig din aceasta aventura este dezvoltarea tolerantei si solidaritatiiiîn relatiile cu cei din jur. Aceasta este o achizitie pe care o vor pastra pe tot parcursul vietii si care de cele mai multe ori nu este oferita de metodele formal-insitutionale de educatie," sustine Dr. Psiholog Carmen Anghelescu.
"Ceea ce facem noi la ateliere este atipic. Le-am oferit copiilor o libertate de exprimare supravegheata de reguli stabilite de comun acord si simt ca am reusit sa le construim increderea in sine. In foarte scurt timp, copiii au reusit sa se cunoasca pe sine, sa isi invingă teama de a-si sustine opinia si mai ales sa le respecte parerile si diferentele celor din jur," explica expertul in arta dramatica Marcela Andrei.
Coordonatorii proiectului se declara entuziasmati de rezultatele obtinute dupa prima serie de ateliere si explica faptul ca acestea nu vizeaza dezvoltarea talentului actoricesc al copiilor, ci se concentreaza pe conturarea personalitatii.
Inscrierile continua pe site-ul www.cresteprinteatru.ro, iar urmatoarea preselectie va avea loc in prima saptamana din luna ianuarie 2011.