Spuma de banane cu capsune
3 galbenusuri
100 g zahar
50 ml lapte
100 g piure de banane
2 lingurite de gelatina
100 g ciocolata alba topita
200 g smantana dulce (frisca lichida)
sirop de capsune
6 capsune
Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema. Se incalzeste laptele si se incorporeaza usor in crema de ou. Se rastoarna apoi compozitia intr-o cratita si se amesteca incet si continuu, la foc mic, pana se umfla usor, fara a o lasa sa fiarba. Se ia de pe foc si se adauga, amestecand continuu, piureul de banane. Separat, se topeste gelatina in 50 ml apa, se amesteca cu ciocolata topita, apoi se toarna treptat in compozitia de ou cu banane. Compozitia obtinuta se pune la frigider pana se intareste usor. Separat, se bate cu telul (sau mixerul) smantana dulce (frisca lichida) dupa care se amesteca cu compozitia de banane. Se toarna intr-o forma unsa cu ulei si se lasa la rece pana se intareste bine. Se serveste pe un platou, cu frisca deasupra si se orneaza cu capsune si sirop de capsune.
E bine sa stii
Bananele pot fi incorporate in preparat taiate cubulete sau felii subtiri, in loc de a fi zdrobite sub forma de piure.