Preşedintele Royal Australian College of General Practitioners, Harry Nespolon, susţine că obiceiul mamelor de a folosi un smartphone în timp ce alăptează poate afecta dezvoltarea copilului şi relaţiile acestuia pe termen lung.
Într-un material publicat de Courier Mail apar şi trimiteri la experimentul Still Face, dezvoltat de Edward Tronick la Harvard Medical School în 1975, în urma căruia s-a demonstrat că bebeluşul se bazează pe stimularea venită din partea feţei mamei sale, dar şi că acesta devine din ce în ce mai retras când este întâmpinat cu figură lipsită de expresie.
Nespolon susţine că folosirea unui smartphone în timpul alăptării este o chestiune importantă ce trebuie studiată şi că numeroşi experţi sprijină teoria potrivit căreia acest comportament afectează legătura creată între mamă şi copil.
"Femeile au folosit alăptarea, în mod tradiţional, chiar şi cu biberonul, ca moment în care se ataşează de cel mic. Este posibil ca, atunci când pui un telefon între mamă şi copil, acest ataşament să fie deranjat", spune specialistul.
Există, însă, şi opinii contrare, cum este cea a unei moaşe din Hong Kong, care a avut grijă de mame din culturi diferite timp de 28 de ani. Pascale Maitre susţine că un smartphone permite mamelor să se conecteze la lumea înconjurătoare, ceea ce le îmbunătăţeşte starea mentală şi reduce sentimentul de izolare.