Promovându-şi noua autobiografie „Taste: My Life Through Food”, Stanley Tucci a dat detalii despre lupta sa cu boala într-un dialog cu New York Times.
Pe lângă vertijul apărut după primele trei sesiuni de radiere, Tucci şi-a pierdut apetitul.
„Era greu, pentru că puteam gusta orice, dar nu puteam neapărat să înghit”. El a povestit un incident cu o friptură „florentina”: „A trebuit să o mestec 10 minute ca să pot să înghit... În alte dăţi a trebuit să scap pur şi simplu de mâncare”.
Actorul a mai spus că nu s-a temut de moarte pe parcursul acestei experienţe, ci de riscul de a-şi pierde simţul gustului. „Dacă nu poţi mânca şi nu te poţi bucura de mâncare, cum te poţi bucura de altceva?”.
Deşi Tucci a mai scris cărţi de bucate înainte, „Taste: My Life Through Food” este o reflecţie asupra relaţiei sale de o viaţă că mâncarea şi cuprinde amintiri cu preparatele făcute de mama lui şi poveşti ce vorbesc despre felurile de mâncare pe care le preferă cel mai puţin şi despre munca pe platourile de filmare.
În luna septembrie, Tucci a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu trei ani şi că a urmat un tratament care s-a dovedit eficient.
„Taste: My Life Through Food” va fi publicată de Gallery Books pe 5 octombrie.
Miniseria „Stanley Tucci: Searching for Italy” a debutat pe CNN anul acesta. Cele şase părţi sunt disponibile pe YouTube TV, HBO Max şi alte servicii de streaming.