Steak la minut cu salsa de tomate
8 steak-uri mici de vita (a cate 90 g)
cate o lingurita cimbru si rozmarin, uscate
uleiul de masline pentru prajit
sare, piper proaspat macinat
Pentru salsa:
100 g ceapa frantuzeasca
3 catei de usturoi
1 legatura ceapa verde
500 g rosii
100 g pulpa de tomate
100 g ketchup de chili
50 ml ulei de masline
sare, piper proaspat macinat
o priza de piper Cayenne
1 lingurita zahar
fire de rozmarin pentru ornat
Spalati carnea sub jet de apa, stergeti-o cu un servet ca sa se usuce si frecati-o cu cimbru si rozmarin. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si prajiti steak-urile (dupa gust - mai patrunse sau in sange). Scoateti-le si condimentati-le cu sare si piper si pastrati-le calde.
Curatati ceapa frantuzeasca si usturoiul, maruntiti-le si caliti-le in grasimea ramasa.
Curatati ceapa verde, spalati-o, taiati-o felii si puneti-o la calit peste usturoi.
Decojiti rosiile, taiati-le cubulete, puneti-le peste ceapa si caliti-le. Adaugati pulpa de rosii, ketchup-ul de chili si uleiul de masline. Amestecati si lasati sa dea intr-un clocot. Asezonati cu sare, piper, piper de Cayenne si zahar.
Aranjati steak-urile cu salsa pe farfurii. Ornati cu fire de rozmarin si serviti imediat. Puteti servi alaturi de paine prajita cu usturoi.