Iata cativa pasi care te vor ajuta sa iti pastrezi manichiura intacta pentru mai mult timp!
1. Alege o forma potrivita pentru unghiile tale. Nu te incapatana sa iti deformezi unghia prin pilire, fiindca astfel incurajezi ciobirea ojei la scurt timp dupa aplicare. Da-le mai degraba o forma care sa mimeze arcul de la baza unghiei. Pe cele de la picioare este indicat sa le dai o forma mai patrata, cu colturi rotunjite.
2. Curata unghiile inainte de aplicare cu o solutie din doua parti de alcool si o parte de apa in loc de acetona, fiindca exista tipuri care lasa in urma o pelicula care previne aderarea lacului la suprafata unghiei. Asadar, daca tocmai ti-ai curatat unghiile, lasa-le putin, spala-te pe maini si curata-le cu solutia respectiva inainte de a aplica din nou oja.
3. Aplica oja in doua directii. Incepe vertical, dupa care treci cu pensula pe orizontala, paralel cu linia varfului unghiei, acolo unde exista riscul crescut de a se ciobi. Urmand linia naturala a unghiei, oja va rezista mai mult.
4. Atentie la straturi! Desi se recomanda doua straturi de oja pentru o manichiura perfecta, primul este cel mai important. Daca nu l-ai aplicat corect, ti-ai dat foc la valiza. Primul strat trebuie sa fie mai gros, iar cel de-al doilea mai subtire.
5. Uleiul pentru cuticule te ajuta! Folosindu-l, vei pastra luciul unghiilor pentru o perioada indelungata si previi ciobirea. Alege sa il aplici la zece minute dupa ce ai aplicat stratul final de oja sau lac. Foloseste-l si in zilele in care iti lasi unghiile sa respire, fiindca le ofera flexibilitate, ceea ce ajuta la prevenirea deteriorarii premature a manichiurii.
6. Stratul suplimentar conteaza. Chiar daca de regula tine in jur de cinci zile fara retusuri, ai putea sa aplici un al treilea strat dupa doua sau trei zile pentru a prelungi rezistenta manichiurii. Poti opta pentru un lac de unghii cu efect de intarire. Un alt tip de oja s-ar putea sa nu adere cum trebuie la stratul deja intarit.