Depozitarea lămâilor în frigider ori în locuri răcoroase determină sucul să se întărească şi să fie foarte greu de stors. Pentru a obţine cât mai mult suc dintr-o lămâie, trebuie doar să foloseşti cuptorul cu microunde.
Introdu o lămâie în cuptor, încălzeşte-o preţ de 20 de secunde şi las-o apoi să se răcească 1 minut. Strânge-o între mâini şi tai-o apoi pe jumătate. Stoarce apoi ambele jumătăţi şi vei observa că vei obţine cel puţin de două ori mai mult suc decât obţii dacă o storci fără a o încălzi.
Îţi recomand să strecori zeama de lămâie pentru a evita ca sâmburii să ajungă în limonada sau în marinada ta.
Ştiai că trebuie să încălzeşti lămâile în cuptorul cu microunde?
Fie că pofteşti la o limonadă, fie că vrei să faci o marinadă pentru carnea pe care o pregăteşti la cină, ai nevoie de suc de lămâie din belşug - Iată cum te ajută cuptorul cu microunde să îl obţii!