1. Detalii care tradeaza o bucatarie murdara
Doar pentru ca localul arata extraordinar, nu inseamna ca si in bucatarie este la fel. Poti sa iti dai seama cautand detalii precum cosuri de gunoi in apropierea zonei unde se prepara mancare, pahare cu susul in jos pe tejghea sau sticle de ketchup cu crusta uscata pe capac. Poti la fel de bine sa verifici toaleta, intrucat daca acolo lucrurile nu sunt in regula, probabil nici bucataria nu este.
2. Evita mancaruri lucioase
Te-ai intrebat vreodata de ce legumele par a fi lustruite cand ti le aduc? Probabil pentru ca sunt invelite intr-un strat de unt si zahar, doua substante pe care bucatarii le adauga adesea in mancare pentru un plus de aroma. Solutia? Cere legumele preparate la aburi si comanda friptura fara condimente, intrucat majoritatea includ si zahar. Pana si pastele cu sos rosu contine o gramada de zahar, pentru a taia din acreala sosului de rosii.
3. Sari peste bufet
De regula, bufetul colcaie de bacterii, fiindca mancarea sta la temperatura nepotrivita, fundul fiind incalzit, in timp ce la suprafata se raceste. Daca vrei neaparat sa mergi intr-un astfel de local, mergi la ora deschiderii, cand mancarea este inca proaspata.
4. Evita specialitatea zilei
De regula, este mancare de care bucatarii vor sa scape cat mai repede, pentru a nu se strica. Evita acest fel de mancare mai ales duminica, intrucat restaurantele fac rareori aprovizionarea in weekend.
5. Nu te grabi!
Daca mananci in oras, sansele sunt sa mananci mai repede si mai mult. Muzica si agitatia unui restaurant iti dau senzatia ca ai mai multa energie. Asta te determina sa comanzi mai mult si sa mananci mai repede. Adu-ti aminte ca iti trebuiesc 20 de minute pentru a constientiza ca esti satula, asa ca lasa furculita jos si bucura-te cu calm de preparate.
6. Evita carnea bine facuta!
Carnea nu tocmai proaspata este pastrata pentru cei care o comanda bine facuta. Daca vei cere o friptura in sange sau potrivita, vor fi obligati sa foloseasca o bucata de carne proaspata.
De asemenea, daca friptura balteste in sos, s-ar putea sa fie o tentativa de a masca o aroma nefireasca.