Iată 9 trucuri pe care le poți folosi ca să ai un păr mai sănăos și cu mai mult volum.
1. Aplică șamponul ca un profesionist
- Temperatura apei ar trebui să fie potrivită pentru tine, ca să poți sta sub duș timp de un minut, până ți se udă foarte bine părul.
- Aplică șampon cât suprafața unei monezi mari, cu mișcări circulare, după ce l-ai frecta un pic între palme, dinspre creștetul capului spre tâmple.
- Cătirea durează mai mult decât aplicarea șamponului și indicat este să dureze 5 minute, deoarece resturile de șampon produc mătreață și decolorarea firului de păr.
- De asemenea, la sfârșitul băii, clătește-te cu apă rece, pentru a întări cuticulele și a-ți păstra prospețimea și strălucirea părului.
2. Planifică câte o coafura pentru fiecare zi
Dacă te gândești un pic la frecvența cu care ți se îngrașă părul vei constata că poți să te speli mai rar pe cap dacă îți schimbi coafura zilnic, iar părul tău va fi mai sănătos.
3. Folosește tincturi din plante
Tincturile sunt formate din plante care combat grăsimea, iar salvia controlează cel mai bine activitatea glandelor sebacee și tratează inflamațiile. Ai nevoie de 4 linguri de salvie uscată și 1 litru de apă din care să faci un ceai. Când ceaiul s-a răcit, clătește-te pe păr cu el apoi cu apă rece.
4. Programează-ți spălările
Dacă te speli pe cap zilnic ar fi cazul să-ți schimbi acest obicei, deoarece o dată cu trecerea timpului intansitatea glandelor sebacee scade și nu mai e nevoie să faci acest lucru. De exemplu, dacă în februarie te speli zilnic pe cap, în martie o poți face la 2 zile, ca în aprilie să ajungi la 3 zile.
5. Folosește șampon uscat înainte de antrenament
Este aproape inutil să folosești șamponul uscat după un antrenament la sală, deoarece părul devine deja gras, este mai bine să-l aplici înainte de a face exerciții, ca sa absoarbă toată transpirația și grăsimea în exces.
6. Programul pernelor
Este foarte plăcut și folositor să dormi pe o pernă curată. Odată cu trecerea timpului pernele absorb celule epidermale și machiaj, care creează un mediu propice pentru bacterii. Pentru a proteja sănătatea părului și a pielii capului, trebuie să-ți schimbi măcar fețele de pernă o dată pe săptămână, iar dacă ai părul gras, cel mai bine ar fi s-o faci de două ori pe săptămână.
7. Limonadă pentru părul
O limonadă pentru păr este remediul perfect împotriva sebumului și păstrează firul proaspăt și voluminos, cu o strălucire de vis. Este foarte ușor de preparat: amestecă zeama de la o lămâie cu un litru de apă și clătește-ți părul cu această combinație. Este recomandat să o torni încet și să-ți masezi rădăcinile cu o mână.
8. Fă-ți coafuri aerisite
Folosește cât mai puține produse cosmetice, ca să ai părul curat mai mult timp. Dacă ești acasă, ține-ți părul strâns într-o coadă sau un coc lejer, dar afară lasă-ți părul liber. Acest truc te va ajuta să ai mai mult volum.
9. Ai grijă de pielea capului
Toate produsele mai consistente sunt folosite pentru lungimea firului de păr, dar trebuie să folosești și mască pentru pielea capului, recomandată a se aplica după un peeling profund. Pielea hidratată nu va mai produce atât de mult sebum, mai ales dacă aplici masca acolo unde începe firul să crească, nu direct pe mijlocul cărării.
BONUS: testul firului de păr
Stilistul Thomas Taw, care lucrează cu vedete precum Sarah Jessica Parker, Blake Lively, Ellen Page și Jude Law sugerează următorul test, prin care poți afla dacă părul tău este bolnav: Ia un singur fir de păr și pune-l într-un pahar cu apă. Dacă plutește, părul tău este sănătos, dar dacă se duce la fund, ai nevoie de tratament.