Strudel cu mere si dulceata de caise
Pentru aluat:
60 g unt
100 ml apa
250 g faina
1 praf de sare
1 lingurita zahar
1 ou
Pentru umplutura:
8 mere
125 g stafide galbene
90 g zahar
1 lingurita scortisoara macinata
coaja rasa de lamaie
150 g pesmet fin
100 g unt
100 g dulceata de caise
zahar pudra
Se topeste untul in apa, la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca. Se cerne faina pe planseta, se face o adancitura in mijlocul ei, in care se pun sarea, zaharul, oul si untul topit. Se amesteca bine si apoi se framanta energic 20 de minute pana se obtine un aluat suplu si elastic. Se strange intr-o forma rotunda, se acopera si se lasa sa se odihneasca la caldura. Separat, se curata merele de coaja si casuta cu samburi si se taie fin. Stafidele se hidrateaza 10 minute in apa calda. Se amesteca zaharul cu scortisoara si coaja de lamaie si se rumeneste pesmetul in 50 g unt, iar restul de unt se topeste. Se intinde aluatul cu sucitorul pe planseta, intr-o foaie foarte subtire, se unge cu unt topit, apoi se presara pe jumatate din suprafata cu pesmet, se adauga merele taiate, stafidele si amestecul de zahar, scortisoara si lamaie. Se adauga dulceata de caise, apoi se ruleaza strudelul, strangand bine capetele ca sa nu iasa umplutura. Ruloul se asaza intr-o tava tapetata cu folie speciala de copt, se unge cu unt topit la suprafata si se coace, circa 45-50 minute. Se serveste pudrat cu zahar.
Articolul anterior Tarta cu fructe de padure Articolul următor Tort de ciocolata cu alune