In timp ce carnea rosie a fost considerata cauza anumitor probleme de sanatate in trecut, studiul realizat la scara larga in America este unul dintre primele care sa faca legatura dintre aceasta problema si un risc mai mare de deces.
Universitatea de Sanatate Publica Harvard, din Boston, a analizat mai bine de 120.000 de barbati si femei, timp de 30 de ani.
Aproximativ 24.000 de oameni au murit in timpul studiului, potrivit dailymail.co.uk si s-a estimat ca intre 7,6% si 9,3% din probleme ar fi putut fii evitate daca toti cei care au participat ar fi mancat jumatatedin portia obisnuita pe zi.
O asociere majora a fost sesizata intre consumul de carne rosie si decesul prematur. Fiecare portie zilnica neprelucrata de carne de porc, oaie, vita, ce ar fi cantarit cat un set de carti de joc, a crescut riscul unui deces cu 13%, cat timp carnea rosie prelucrata cu 20%.
Cand specialistii au impartit in categorii specifice fiecare cauza a mortii, consumul de orice fel de carne rosie creste sansele de deces cu 16% si cancer cu 10%.
Profesorul Frank Hun, autorul studiului, a declarat ca acesta furnizeaza dovezi clare ca un consum regulat de carne rosie contribuie si creste riscul unei morti premature.
5 alimente care te impiedica sa slabesti
Consumul de carne rosie creste riscul de cancer intestinal
Ai grija de sanatatea ta si alege retetele cele mai bune din dosarul nostru de retete., combina salatatele cu sosuri sau alege supe si ciorbe usoare.