Descoperirile acestui studiu sunt foarte importante, deoarece până la vârsta de doi ani majoritatea copiilor își formează deja anumite obiceiuri alimentare, cu care vor intra apoi în adolsecență și viața de adult. Tocmai pentru că aceste obiceiuri durează o viață întreagă, este foarte important ca părinții să-și educe copiii în ceea ce privește importanța unui stil de viață sănătos.
Descreșterea cantității de legume consumate a dus la din ce în ce mai multe cazuri de anemie, lipsă de fier, vitamina D și fibre. Așadar, din 2002 s-a înregistrat o scădere cu 18% a nivelului general de fier, 25% în ceea ce privește vitamina D și circa 10% scădere a consumului de fibre în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 6-48 luni. Pe de altă parte, nivelul analizelor de sodiu a crescut semnificativ, la fel ca și cel al consumului de băuturi carbogazoase, respectiv 45% dintre copiii de 2-3 ani beau zilnic sucuri din comerț.
Câteodată este greu să mulțumești un copil pretențios, mai ales în ceea ce privește consumul de fructe și legume proaspete, dar îngrijorător este faptul că în urma acestei cercetări a reieșit faptul că ceea ce consumă cel mai des copiii mici sunt cartofii prăjiți.
Studiu de piață șocant: Află și tu care este cea mai consumată legumă de către preșcolari
Conform unui nou studiu de piață publicat de către „Nestlé Research: Feeding Infants and Toddlers Study”, 27% dintre preșcolari nu consumă zilnic legume.