Stufat de miel
1 kg carne de miel
1 lingura faina
1 pahar ulei
1 ceapa uscata
5-7 legaturi de ceapa verde
5-7 legaturi de usturoi verde
2 legaturi patrunjel verde
2 legaturi marar verde
boia
sare
Ceapa si usturoiul verde se impletesc in coronita si se rumenesc in ulei. Ceapa uscata se toaca, iar carnea se portioneaza. Cand s-au inmuiat, usturoiul si ceapa verde se scot si se dau deoparte. In acelasi ulei, se pune carnea si ceapa tocata la calit, cu boia si piper boabe. Cand s-au rumenit usor, se ”sting” cu apa si se lasa sa fiarba, la foc mic, cam o jumatate de ora, pana se patrunde carnea. Se adauga faina, "desfacuta" in putina apa calda, se amesteca si se lasa sa dea un clocot. Se adauga coronitele de ceapa si usturoi, se lasa sa fiarba totul inca un sfert de ora. Se sareaza, dupa gust, se presara verdeata tocata si se serveste cald.
E bine sa stii
In loc de a fi impletite coronite, ceapa si usturoiul se pot prepara taiate bucati de aproximativ 2-3 cm.