Sufleu din branza de capra
3 linguri de unt
1/4 cana faina
3/4 cana de lapte
1 frunza de dafin
nucsoara proaspat rasa
parmezan ras, pentru presarat
50 g branza cu verdeturi si usturoi
50 g branza tare de capra taiata cubulete
6 oua albe, la temperatura camerei
1/4 lingurita sos tartar
sare si piper negru, proaspat macinat
Pasul 1:
Topiti 2 linguri de unt intr-o cratita cu fundul gros, la foc mediu. Adaugati faina si prajiti pana se rumeneste, mestecand din cand in cand.
Pasul 3:
Incalziti cuptorul ala 190 grade. Ungeti bine cu unt vasul in care coaceti sufleul si presarati cu parmezan.
Pasul 4:
Luati sosul de pe foc si aruncati frunza de dafin. Amenstecati inauntru ambele tipuri de branza.
Pasul 5:
Intr-un vas de marime medie, curat cu un mixer sau tel, bateti albusul pana se face spuma. Adaugati sosul tartar, mariti viteza de mixare si bateti albusul foarte bine pana sta ferm.
Pasul 6:
Amestecati o lingura din albusul batut in sosul de branza, apoi turnati sosul peste albusul ramas. Cu o lingura mare de metal, amestecati usor sosul in albus pana se combina bine.
Pasul 7:
Turnati compozitia in vasul pregatit si coaceti sufleul timp de 25-30 minute pana ce este pufos si rumenit bine. Se serveste imediat.
Sugestie culinara:
Scoate-ti sufleul din cuptor dupa ce toata lumea s-a asezat la masa deoarece aproape imediat incepe sa se micsoreze. Acest sufleu merge foarte bine cu o branza cu mucegai puternica, cum este Roquefort.
Autor: Editura Mladinska - Vegetariana
Articolul anterior Rulada cu branza cu mucegai albastru si telina Articolul următor Rulada cu cartofi dulci