Sunca afumata glazurata cu sos de caise si miere
1 bucata destul de marisoara de sunca afumata (nefeliata)
1 ceasca de miere
500 g suc de portocale (fresh)
1/3 ceasca sos de soia
1/3 ceasca gem de caise sau dulceata
1/2 lingurita nucsoara macinata
1/4 lingurita cuisoare macinate
- incingeti bine cuptorul inainte de a baga preparatul in el; puneti bucata de sunca intr-o tava care are asamblata un gratar (pentru ca sunca sa stea pe gratar sa se coaca, iar zeama sa curga in tava - puteti improviza)
- intr-un bol amestecati restul de ingrediente pentru a face un sos
- lasati sunca cam 30 de minute la cuptor la foc mic, apoi turnati o parte din sos peste, apoi lasati iar 30 de minute si turnati iar sos - faceti acest lucru timp de 2 ore si jumatate - trebuie a impartiti sosul cam in 5 runde
Este delicioasa si poate fi asortata cu orice fel de garnitura. Combinatia nu pare tocmai pe placul romanilor, dar credeti-ma ca nu o sa va para rau. mai iesiti asa din tiparul monoton al retetelor de Paste!