Un studiu recent efectuat pe mai mult de 40.000 de adulti din Spania a aratat ca persoanele care au consumat cele mai multe mancaruri prajite nu au prezentat un risc mai mare de afectiuni cardiace sau moarte prematura, potrivit healthland.time.com. Un alt studiu, realizat in randul femeilor obeze, a descoperit chiar un efect benefic al mancarurilor prajite asupra nivelurilor de insulina.
Cu atatea opinii pro si contra, oamenii nu mai stiu ce sa creada; nutritionistii ne sfatuiesc sa eliminam cartofii prajiti din orice dieta, iar studiile arata ca ar putea fi benefici. O posibila explicatie a acestei dileme este ca studiile au variat in ceea ce priveste tipurile de ulei si grasimi folosite la prajit.
Participantii la studiul spaniol au folosit, in principiu, uleiuri de masline si de floarea soarelui, iar cei care au demonstrat aparitia unui beneficiu au consumat mancare bogata in ulei de masline extra-virgin. Insa persoanele care au participat la alte cercetari se poate sa fi folosit substante de prajit cu o mai mare probabilitate de a se descompune in grasimi daunatoare.
Citeste si: Mananca asta pentru a-ti intari sistemul imunitar!
Doctor Menci: Cartofii fierti si copti ne ajuta sa topim kilogramele
Acesta este secretul siluetei lui Beyonce!
Sursa foto: freedigitalphotos.net