Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi dulci
- 1 ceapă tocată
- 60 g unt
- 1 L supă de pui/ de legume
- 1 linguriță cimbru
- 1 lingură zahăr brun
- 1 linguriță oțet de mere
- sare și piper după gust
- 1 ceapă verde și smântână - pentru adăugat la final
Mod de preparare:
Topește untul la foc mic. Adaugă ceapa și soteaz-o 5 minute. Adaugă supa, mărește focul și lasă să dea în clocot. Dă de pe foc, adaugă cartofii (tăiați cum vrei tu) și lasă să stea acoperiți 20 de minute, potrivit unica.ro.
Adaugă restul de ingrediente (zahăr brun, oțet, sare, piper, cimbru). amestecă. Adu la fierbere la foc mare. Redu focul la mediu, acoperă și lasă să se facă până când cartofii se înmoaie de tot (aproximativ 10 minute).
Bate cu mixerul (sau cu ajutorul unui blender) combinația, până devine omogenă și cremoasă. Adu la loc pe foc și, dacă e prea consistentă, mai adaugă supă de legume sau de pui.