Timp: 50
Porţii: 3
Ingrediente:
300 grame ceapa tocata
400 mililitri smantana
2-3 linguri de unt sau margarina vegetala
1 lingura ulei masline
50 mililitri supa de pui
100 ml vin alb
O legatura de ceapa verde, o legatura de patrunjel si una de marar
Un pachet crutoane
Sare, piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se caleste ceapa in ulei de masline. Se adauga supa de pui si se lasa la foc mediu cateva minute, cu vasul acoperit. Cand ceapa devine moale, se scurge si se paseaza bine. Se adauaga restul de supa intr-o oala impreuna cu vinul, condimentele si inca 500 mililitri apa. Cand incepe sa dea in clocot se adauga smantana si apoi cozile de ceapa verde, tocate marunt. Se lasa pana incepe sa fiarba. Se pune in farfurii si se adauga crutoanele. Se serveste cu verdeturi tocate, cu cascaval ras deasupra si cu putina zeama de lamaie.
Articolul anterior
Supa crema de legume - 460 cal
Articolul următor
Supa creme de morcovi - 400 cal