Supa-crema de ciuperci si morcovi
500 g ciuperci
3 morcovi
1 radacina de telina
1 ceapa
150 g unt
100 g faina
1-2 felii de paine
sare, piper
Ciupercile, curatate, bine spalate, se taie cubulete si se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt topit, apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu feliile de paine. Zarzavaturile se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Separat, se caleste faina cu untul ramas si se stinge cu zeama in care au fiert zarzavaturile. Zarzavaturile se trec prin presa de piure sau prin masina de tocat si se amesteca cu supa. Se adauga si ciupercile tocate si se lasa sa fiarba totul, la foc potrivit pana cand incepe sa se ingroase putin. Se serveste calda cu patrunjel verde presarat deasupa.
Articolul anterior Bors cu carne de vaca Articolul următor Ciorba de legume