Supa-crema de legume
3 cartofi
2 teline mici
1 ceapa
2 dovlecei
3 rosii
patrunjel verde
smantana (optional)
sare
Pentru garniture
crutoane
smantana
Se curata cartofii, telina, ceapa, se taie, dupa caz si se pun la fiert cu 1 l de apa fierbinte si putina sare. Cand sunt aproape fierte se adauga dovleceii curatati si taiati cubulete, rosiile tocate, se potriveste gustul de sare si se lasa sa fiarba pana cand sunt toate bine patrunse. Se strecoara supa, se paseaza legumele si se dilueaza cu supa strecurata, apoi se pun din nou la fiert, pentru 2-3 clocote. Se ia vasul de pe foc, se presara patrunjel tocat deasupra. Se serveste calda cu crutoane de paine (4 felii de paine, taiate cubulete, se usuca in tava la cuptor timp de 15 minute si se stropesc eventual cu putin ulei de masline). Se poate servi si cu smantana.
Articolul anterior Supa-crema de morcovi Articolul următor Ciorba taraneasca de vitel