Timp: 50
Porţii: 3
Ingrediente:
Jumatate kilogram morcovi rasi
100 mililtri smantana
50-60 grame de unt
O ceapa medie
100 grame crutoane
Sare, piper, foi de dafin
Mod de preparare:
Se pun morcovii la fiert impreuna cu ceapa, intr-un litru de apa. Se strecoara si se paseaza. Intr-un alt vas se amesteca bine smantana cu untul. Se pun morcovii la fiert cu 2/3 din supa ramasa si imediat se adauga mixtura de smantana si unt. Se serveste cu verdeturi taiate marunt. Eventual poti sa-i dai un gust putin acrisor cu cateva linguri de zeama de lamaie. In caz ca nu ai gasit crutoane la pachet, uite o modalitate simpla de a le prepara: ai nevoie de jumatate de franzela alba, pe care o tai felii. Indeparteaza coaja, iar miezul taie-l in cubulete de dimensiunea pe care vrei sa o aiba crutoanele. Se pun crutoanele la copt intr-o tava unsa cu unt. Se lasa pana se rumensc si, eventual, inainte de a le adauga la supa, mai tavaleste-le putin prin unt cat sunt inca fierbinti.
Articolul anterior
Supa crema de ceapa - 460 cal
Articolul următor
Supa de salata - 470 cal