Supa cu perisoare (Liban)
220 g carne tocata
3 linguri unt (ghee) sau ulei de masline
1,200 l supa de vita cu tot cu carne
120 ml suc de roşii (sau 1 lingura bulion diluat in 120 ml apa)
40 g orez, spalat şi scurs
1 legatura de patrunjel verde tocat fin
2 batoane de scorţişoara
1 linguriţa de sare
piper proaspat macinat
amestec de condimente
Se amesteca condimentele cu carnea tocata şi din compoziţia obţinuta se modeleaza perişoare care se rumenesc in unt bine incins. Se pune supa de vita la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga perişoarele, sucul de roşii şi orezul şi se lasa sa fiarba, la foc mic, 20-30 de minute.Se adauga patrunjelul şi batoanele de scorţişoara inainte de a fi servita şi se corecteaza gustul de sare, dupa preferinţa.
Articolul anterior Ragu de peste cu orez (Liban) Articolul următor Supa de spanac cu linte (Liban)