Supa de cartofi cu afumatura
150 g costita afumata
700 g cartofi
1 ceapa
100 g varza
100 g sfecla rosie
1 castravete murat
2 linguri pasta de rosii
boia de ardei dulce
150 g smantana
patrunjel verde
sare, piper
Se taie costita cubulete si se pune la calit intr-o oala, impreuna cu ceapa tocata marunt, pana cand se rumenesc. Se “sting” cu pasta de rosii amestecata cu putina boia de ardei, subtiate cu 2 cani de apa calda. Se lasa sa fiarba15 minute, apoi se adauga cartofii curatati de coaja, taiati cubulete, castravetii, sfecla rosie si varza taiate bucatele. Se mai adauga putina apa, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se lasa sa fiarba pana cand legumele sunt bine patrunse. Se serveste fierbinte cu patrunjel verde tocat, presarat deasupra si cu cate o lingura de smantana adaugata la fiecare portie.
Sugestie
Costita poate fi inlocuita cu oase de porc afumate sau cu felii de jambon afumat.