Supa de creveti cu ardei iute
2 fire de ceapa verde
225 gr creveti
750 ml supa limpede de peste
zeama si coaja rasa de la 1 lamaie verde
1 ardei iute rosu, tocat marunt
1 lingura sos de soia
1 lingura iarba de lamaie
2 linguri otet
4 linguri coriandru proaspat, tocat marunt
1. Taiati ceapa verde carlionti (despicati pe lung, cu varful unui cutit, partea verde a firului de ceapa) si punerti-o intr-un castron cu apa rece.
2. Indepartati partea cornoasa si capetele crevetilor, lasand coada intacta.
3. Despicati crevetii in doua aproape complet, pentru a obtine o forma asemanatoare unui fluture. Indepartati firul negru de pe spinarea fiecaruia.
4. Intr-o tigaie incapatoare, incalziti bine supa de peste la care ati adaugat zeama si sucul de lamaie, sosul de soia si ardeiul iute.
5. Zdrobiti iarba de lamaie cu un facalet, pe lung, apoi puneti-o in supa fierbinte.
6. Cand clocoteste, adaugati crevetii si lasati-i sa fiarba pana devin roz.
7. Dati deoparte iarba de lamaie si adaugati otetul si coriandrul proaspat, tocat marunt.
8. Puneti supa in boluri, ornati cu carlionti de ceapa si serviti imediat.
Reteta oferita de Grupul Editorial RAO.- "Retete pentru bucatarie dietetica
"
Articolul anterior Salata de grau cu sos mentolat Articolul următor Pui cu sos verde aromat