Supa de limba a la grecque
2 limbi de porc
1 morcov
1 telina
1 radacina de patrunjel
1 pastarnac
1 ceapa
100 g orez
2 galbenusuri
1 lamaie
patrunjel verde
sare
Se curate limba de pielite, se spala in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa rece. Se fierbe 30 de minute, la foc mic, apoi se scurge apa, se lasa se raceasca putin, dupa care se curate pielita groasa si se pune din nou la fiert, in apa cu putina sare. Cand apa incepe sa clocoteasca, se pun zarzavaturile intregi, curatate si spalate, in prealabil. Cand toate zarzavaturile si limba sunt bine fierte, se strecoara zeama, se mai completeaza cu putina apa calda sau supa de legume si se pune din nou la fiert impreuna cu orezul ales si spalat. Separat, se bat galbenusurile, intr-un castron, cu zeama de lamaie. Se adauga cate putina supa calda si patrunjelul verde tocat, apoi se toarna continutul castronelului in oala de supa. Se potriveste gustul de sare si se serveste fierbinte.
Sugestie
Limba fiarta in supa se taie felii si se serveste cu zarzavaturile fierte, ca rasol, sau se prepara cu masline.