Supa de miel speciala pentru Paste
2 linguri ulei de masline
2 cepe, tocate marunt sau 6-7 fire de ceapa verde, tocate finut
8 cesti de supa de pui
500 grame de pulpa de miel dezosata (inlatura grasimea si tai-o bucatele de cate 2 cm)
1 1/2 ceasca patrunjel proaspat, tocat marunt
1/2 ceasca marar, tocat marunt
1/3 ceasca orez cu bob lung
4 galbenusuri la temperatura camerei
1/2 ceasca de suc de lamaie proaspat
piper si sare
- Intr-o oala de supa pune la incins uleiul de masline, apoi soteazza in el ceapa pana se inmoaie, cam 5 minute; adauga apoi supa de pui, mielul, patrunjelul si mararul
- da focul mic si pune amestecul la fiert, acoperind oala, cam o ora
- adauga orezul si continua sa fierbi supa la foc mic cam 20 de minute
- intr-un vas bate galbenusurile cu sucul de lamaie pana devin spumoase; in acest amestec pune 1-2 cesti din supa care fierbe, insa le adaugi treptat, amestecand continuu - apoi adaugi mixtura in oala cu supa, lasand sa fiarba la foc foarte mic cam 1 minut; adauga sare si piper dupa gust,