Supa de peste (Grecia)
1 kg peste mare
250 g peste marunt
250 g creveti
1 langusta mica
2 cepe
2 cartofi
4 morcovi
4 dovlecei mici (zucchini)
3 rosii
1 ceasca ulei de masline
telina (bulb si frunze)
1 lamaie
sare, piper
Se curata pestele de intestine, se spala si se stropeste cu zeama de lamaie. Se pun la fiert legumele in apa clocotita si cand sunt pe jumatate fierte, se adauga pestele si crustaceele. Se adauga sare, dupa gust si se lasa sa fiarba 15 minute, la foc potrivit. Se scot cu grija pestii mari, crevetii si o parte din legume, care se vor folosi pentru garnitura, restul se fierbe in continuare inca 20 de minute, dupa care se strecoara pentru a se obtine un bulion. Acesta se pune din nou la fiert, se adauga langusta fara carapace si taiata bucatele. Se adauga ulei si dupa ce da in clocot se ia deoparte. Se serveste pestele mare asezat pe un platou, garnisit cu legume, iar supa in castronele si paine prajita.
Articolul anterior Ciorba de pui "a la grec" (Grecia) Articolul următor Salata de rosii cu branza (Grecia)