Supa de pui cu spanac si crutoane cu usturoi
500 g pulpe de pui fara os
2 cartofi potriviti
20 foi de spanac
150 g smantana
1 catel de usturoi
1 ceapa
1 lingura de ulei
1 litru apa
Pentru crutoanele cu usturoi
6 felii de paine
60 g unt
4 catei de usturoi
1 jumatate lingurita sare cu praf de usturoi
Se caleste in ulei ceapa tocata impreuna cu usturoiul zdrobit pana cand se inmoaie bine ceapa. Se adauga puiul si se calesc impreuna pana cand se frige pe jumatate. Se adauga cartofii taiati cuburi, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand legumele si carnea sunt bine patrunse. Se adauga smantana, spanacul taiat mai mare si se mai fierbe 5 minute. Se serveste fierbinte cu crutoane cu usturoi. Pentru prepararea crutoanelor, se indeparteaza coaja de la feliile de paine, apoi se taie cubulete de aproximativ un cm. Intr-un castron, se amesteca untul topit, uleiul, usturoiul si sarea, se adauga cubuletele de paine si se amesteca bine. Bucatelele de paine astfel pregatite se pun intr-o tava si se rumenesc la cuptor, la foc potrivit, dupa care se adauga la supa, in momentul servirii.
E bine sa stii
Se pot folosi si crutoane simple, fara aroma de usturoi.