Supa de rosii cu ghimbir
800 g rosii
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 chili rosu
1 bucata de radacina de ghimbir
1 lingura de unt
2, 3 linguri de fulgi de ovaz
100 ml vin alb
400 ml supa de legume
Sare, piper
1 priza de zahar
2 g iaurt degresat
Fasii de chili si ghimbir pentru ornat
Decojiti rosiile, curatati-le de seminte si taiati-le cubulete. Curatati ceapa si usturoiul si maruntiti-le. Curatati chili, taiati-l in doua, indepartati semintele si maruntiti-l. Radacina de ghimbir dati-o pe razatoarea mare.
Caliti ceapa, usturoiul, chili si ghimbirul. Presarati deasupra fulgi de ovaz, adaugati rosiile, supa de legume si dati in clocot. Lasati supa sa fiarba la foc potrivit zece minute, apoi pasati cu mixerul. Incalziti bine totul si asezonati cu sare, piper si putin zahar.
Puneti supa in castronele, decorati cu cate o lingurita de iaurt, presarati cu feliute de chili si fasii de ghimbir.