Supa de scoici
500 g scoici vii
1 morcov
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 radacina de patrunjel
½ telina
750 ml vin alb
2 linguri smantana
ulei de masline
sare, piper
Se spala scoicile cu o perie aspra pentru a inlatura nisipul, se clatesc bine si apoi se pun intr-un castron cu vin rece pentru 2 ore. Se curata zarzavaturile, se taie marunt, se sareaza si se calesc in putin ulei. Se pun scoicile in apa clocotita, putin sarata si se fierb 10-15 minute. Se scot scoicile din apa si se lasa la racit, iar apa in care au fiert se strecoara prin sita fina pentru a inlatura eventuale fire de nisip. Se pune zeama din nou la fiert, se adauga carnea scoicilor, scoasa din cochilii si zarzavaturile calite, pasate prin sita. Se lasa la fiert 10 minute, se condimenteaza dupa gust si se serveste fierbinte, adaugand 1 lingurita de unt sarat sau smantana.
Articolul anterior Scoici cu sos de arpagic si piper rosu Articolul următor Caracatita in vin