Supa de spanac cu linte (Liban)
300 g linte
1, 75 l apa
3-4 fire de ceapa verde, tocata marunt
120 ml ulei de masline
8 frunze de spanac şi cateva tije, taiate fin
2 caţei de usturoi zdrobiţi cu o linguriţa de sare
frunze de ţelina tocate
120 ml zeama de lamaie
1 linguriţa de zeamil
Se pune lintea cu apa la fiert, se acopera cu capac şi se lasa sa fiarba, la foc mic, pana cand este bine patrunsa. Separat, se rumeneşte uşor ceapa cu puţin ulei. Se adauga spanacul, usturoiul, sarea şi se lasa la calit cateva minute. Se toarna peste linte, se adauga frunzele de ţelina şi se fierb impreuna inca 2-3 minute, la foc mic. Pentru o supa limpede, se adauga zeama de lamaie, iar pentru o supa mai groasa, se dilueaza zeamilul in zeama de lamaie şi apoi se adauga in supa şi se fierbe puţin mai mult timp.
Articolul anterior Supa cu perisoare (Liban) Articolul următor Triunghiuri cu spanac (Liban)